account_circle
search

Krakowski Kumpir

Teatralna 2
40-001 Katowice, Pole
kitskosrestaurant

access_time Godziny otwarcia expand_more

Maandag:
11:00 - 03:00
Dinsdag:
11:00 - 03:00
Woensdag:
11:00 - 03:00
Donderdag:
11:00 - 03:00
Vrydag:
11:00 - 06:00
Saterdag:
11:00 - 06:00
Sondag:
10:00 - 02:00

description O firmie expand_more

Ogólne informacje

KUMPIR to ogromny pieczony ziemniak z masłem czosnkowym, serem żółtym, przyprawami, śmietaną i szczypiorkiem, do schrupania w następujących opcjach -> patrz menu. CO NAS WYRÓŻNIA? Pierwszy w Krakowie specjał na bazie pieczonego ziemniaka Nawet 1 kg porcji Specjalnie wyselekcjonowane ziemniaki, wyłącznie z polskich gleb Zawsze świeże produkty, przygotowane na miejscu, bez sztucznych dodatków, bez mrożenia Menu Krakowskiego Kumpira to nasze autorskie pomysły O NAS Krakowski Kumpir to wynik zamiłowania do kuchni i podróży dwojga młodych ludzi. Podróżując po świecie próbowaliśmy wielu specjałów i potraw regionalnych, jednak nic tak nie ujęło naszych serc i podniebień jak kumpir. Pasja do gotowania i kulinarnych eksperymentów skłoniła nas do "udomowienia" zagranicznego kumpira na tak świetnie znanego nam ziemniaka, którym Polska stoi, z dodatkami, mającymi ująć każdą słowiańską duszę. Celem było: stworzenie kultowego miejsca, gdzie można spróbować czegoś zupełnie nowego i jednocześnie najeść się do syta, ale...... nie kopiować czegoś co już jest, stworzyć coś niebanalnego z zupełnie autorskim pomysłem na menu, być pierwszym, walczyć o jakość i standardy. I stało się... 15 września 2013 roku powstało pierwsze miejsce na kulinarnej mapie Krakowa (ul. Grzegórzecka 3 pod Halą Targową), gdzie każdy mógł spróbować naszej wariacji na temat ziemniaka. Nasz specjał bardzo szybko zyskał rzeszę swoich fanów. Potwierdzeniem tego była nagroda otrzymana z Urzędu Miasta Krakowa jako laureat...

info Więcej informacji expand_more