Karramba Restauracja
85-103 Bydgoszcz, Pole
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
RESTOBAR - filozofia, która dotyczy nie tylko jedzenia, ale również napojów. To pierwsze i jedyne miejsce w Bydgoszczy, gdzie w specjalnej szafie sezonujemy mięsa na sucho. Steki z sezonowanych mięs serwujemy aż do ich wyczerpania. Ważną częścią naszej oferty są piwa z lokalnych browarów rzemieślniczych. KARRAMBA – „do diabła” Według miejskiej legendy właśnie w naszych piwnicach miał straszyć bydgoszczan diabeł Węgliszek. Kiedy remontowaliśmy lokal, przeistoczył się w węża kusiciela i zamieszkał pod barem, a pięknie odrestaurowana piwnica, w której straszył jest teraz częścią naszej restauracji. Restobar Karramba to miejsce, gdzie przy OGROMNYM WSPÓLNYM STOLE spotykają się i przebywają ze sobą ludzie. Dobre jedzenie w wyjątkowych okolicznościach zawsze sprzyja zawieraniu nowych oryginalnych znajomości. W każdy piątek i sobotę gra muzyka na żywo. Raz w roku, 16 czerwca świętujemy wraz z wszystkimi fanami Jamesa Joys'a „BLOOMSDAY” i dlatego na ścianach lokalu widnieje cytat z Ulissesa : „ BÓG STWORZYŁ JEDZENIE , A DIABEŁ KUCHARZY”. Czym byłoby jedzenie bez sztuki kulinarnej ? Menu KARRAMBY to przede wszystkim połączenie inspiracji kuchnią międzynarodową z polskimi tradycjami kulinarnymi. MAMMA MIA ! My stworzyliśmy wnętrze i my przygotowaliśmy kartę dań z JEDZENIEM WARTYM GRZECHU, jak chociażby bycze jądra w ciemnym piwie z orzechami, ale... „ do stu tysięcy naostrzonych noży !” - to nasi GOŚCIE stworzą niepowtarzalny klimat tego miejsca. KARRAMBA !