Konkol sp.j. Przetwórstwo mięsa
Graniczna 11
84-200 Wejherowo, Pole
84-200 Wejherowo, Pole
slagter
access_time Godziny otwarcia expand_more
Maandag:
09:00 - 17:00
Dinsdag:
08:00 - 17:00
Woensdag:
09:00 - 17:00
Donderdag:
09:00 - 17:00
Vrydag:
08:00 - 17:00
Saterdag:
08:00 - 17:00
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Założycielem i szefem spółki jest Henryk Konkol. Już na początku swojej kariery zawodowej związał się z branżą mięsną. W dużej mierze ten wybór zawdzięcza ojcu Teodorowi. Na bazie swojego doświadczenia Henryk założył prężnie rozwijające się przetwórstwo mięsa. Nie poprzestał jednak na tym. Wspierany przez pozostałych członków swojej rodziny, zainaugurował produkcje przetwórczą w doskonale przygotowanym do tego celu zakładzie. Firma podpisała stałe umowy z pobliskimi ubojniami, w których do dziś zaopatruje się w świeży surowiec do produkcji w postaci półtuszy i elementów mięsa. Obecnie wyroby mięsne sygnowane marką KONKOL sprzedawane są w sieci sklepów firmowych oraz dostarczane do wielu hurtowni w województwie pomorskim.