Pod płomykiem
84-300 Lębork, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Nasza pizza wypiekana jest w piecu opalanym drewnem. Piec ten jest sercem lokalu “POD PŁOMYKIEM”. On nadaje pizzy niepowtarzalny, naturalny smak i aromat. Pizza z pieca opalanego drewnem to powrót do korzeni. Tak się robiło, zanim wygodne elektryczne piece zdominowały gastronomię. Wymaga więcej pracy i umiejętności, ale mamy nadzieje, że kto jej spróbuje, innej już jeść nie będzie chciał ;) Sztuka jest, aby pizza była upieczona na całej powierzchni, z lekko podniesionymi brzegami, które rumienią się i mogą lekko przypalić. Jednak to dobry znak, bo oznacza, ze temperatura w piecu była odpowiednio wysoka. Wszystkie produkty dobieramy z wielka starannością, stawiamy na ich jakość, świeżość i pochodzenie. Nazwa lokalu nawiązujemy do płomienia, który wypieka pizze, ale również do podpłomyków czyli polskiej nazwy dla najstarszej znanej formy pieczywa. Podpłomyki czyli chlebki kładzione przy płomieniach wyrabiano z tego samego ciasta co chleb i sprawdzano nimi czy piec nagrzał się wystarczająco dobrze. U nas podpłomyki serwowane są z oliwą, ziołami i innymi dodatkami do wyboru. Nasz lokal nie jest duży dlatego naszą dewizą jest smaczna i szybka pizza na wynos. Posiadamy miejsca wewnątrz lokalu oraz stoliki na zewnątrz służące oczekiwaniu na zamówienie. Zapraszamy serdecznie :)