Lody Kaai Wytwórnia
72-600 Świnoujście, Polska
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Niezmienna receptura, ta sama od wieków trwania historii lodów. Zmieniały się maszyny, sposób pozyskiwania niskich temperatur. W wytwórni prosta i naturalna receptura powielana jest od 1993 roku. Rzemiosło, tajemnica przygotowania mieszanki i efekt finalny, leżą w rękach mistrza. Przygotowanie bazy, czyli najważniejsze są pełnowartościowe składniki. Świeże mleko, tłusta śmietana, cukier, jajka; baza bogata w proteiny, naturalny tłuszcz i mnóstwo świeżego, śmietankowego aromatu. Pasteryzacja i sezonowanie trwa kilkadziesiąt godzin. Najważniejsze są składniki, proporcje i cierpliwość. Dodatki- świeże i mało przetworzone. Dodatki to sprawa sezonowa, jest czas na świeżą miętę, maliny, truskawki, jeżyny, są też okresy, kiedy wykorzystujemy przetwory, gotowane, smażone, albo bakalie i cytrusy. Do masy lodowej dodawane są świeże owoce, rodzynki, orzechy, czekolada, kawa, wanilia- różne delikatesy:) Niektóre pasty owocowe robimy sami z owoców ogrodowych, inne dodatki są dostępne przez cały rok. Dekoracja Gotowe masy smakowe trafiają do kuwety, następuje układanie, ozdabianie, czas na dodatki wykończeniowe: owoce, bakalie, sosy.