Dobrowolski Ryszard i S-ka Piekarnia
25-511 Kielce, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Smak zdrowia. Pieczywo jak sprzed lat. Działająca nieprzerwanie od 1946 r. Piekarnia R. Dobrowolski (dawniej E. Stasiński) poleca pieczywo wytwarzane według starych receptur, bez polepszaczy, spulchniaczy, konserwantów i barwników, wypiekane w ceramicznym piecu. Pieczywo pszenne, bułeczki, rogale, obwarzanki wytwarzane są metodą dwufazową na podmłodzie. Pieczywo żytnie, żytnie razowe, produkowane na dojrzałym kwasie, wytwarzanym w piekarni metodą pięciofazową bez dodatku drożdży. Pieczywo mieszane (chleb kielecki, okrągły, foremkowy) produkowane jest na podmłodzie z dodatkiem dojrzałego kwasu. Piekarnia R. Dobrowolski jest ostatnią wielopokoleniową piekarnią w Kielcach, która produkuje naturalne, tradycyjne pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy, konserwantów i barwników.