Lactima
14-300 Morag, Polska
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Firma rozpoczęła działalność gospodarczą w 1989 roku. Produkcję serów topionych prowadzi od 1992 roku w nowo wybudowanym zakładzie w Morągu. Nadrzędnym celem działania Spółki LACTIMA jest dostosowywanie jakości produktów do potrzeb i oczekiwań klientów oraz systematyczny rozwój i utrwalanie konkurencyjnej pozycji firmy na rynku. Lokalizacja firmy w regionie Warmii i Mazur sprzyja wytwarzaniu żywności czystej ekologicznie. LACTIMA specjalizuje się w produkcji serów topionych. Jako pierwsza firma w Polsce rozpoczęła produkcję serów topionych plasterkowanych w oparciu o najnowocześniejsze urządzenia i technologie. Firma systematycznie rozszerza swój asortyment. Oferta firmy obejmuje między innymi sery topione w plasterkach 130 g, w krążku 140 g, w kostce 100 g, w serdelku 100 g, kubku 150g, produkt tłuszczowo białkowy Cremettę 150 g. Wszystkie grupy serów produkowane są w wielu wariantach smakowych. LACTIMA, jako pierwsza firma w Polsce rozpoczęła konfekcję masła i margaryny w hermetycznych opakowaniach jednorazowych 10 g i 15 g, które gwarantują odpowiednią jakość produktu o wydłużonym terminie przechowywania. Od wielu lat w firmie zarządzanie jakością jest zgodne ze standardami zawartymi w normach z serii ISO 9000. Przyznany certyfikat systemu zgodności z ISO 9001 potwierdza, że celem strategii działania i rozwoju Spółki jest dbałość o klienta. LACTIMA systematycznie prowadzi działania pro rynkowe, doskonali technologię produkcji oraz wprowadza nowe produkty. LACTIMA Sp. z...