Ed Red Warszawa
00-138 Warszawa, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Ed Red jest pierwszym steakhousem sezonującym mięso na sucho i współpracującym wyłącznie z lokalnymi producentami mięsa. Promujemy polskie smaki wydobywane z polskich produktów. Jako jedna z kilku restauracji w Polsce, zostaliśmy uhonorowani trzema najbardziej prestiżowymi rekomendacjami w świecie gastronomii: organizacji Slow Food Polska, przewodnika Michelin „Main Cities of Europe” oraz Gault & Millau. Naszą specjalnością są mięsa, a tym, co nas dodatkowo wyróżnia jest sposób ich sezonowania. U nas proces ten odbywa się na sucho – w specjalnej szafie w ciągu kilkunastu dni dojrzewają najlepsze elementy od lokalnych hodowców, stając się miękkie i soczyste. Dopiero wtedy trafia na kuchnię, pod noże zespołu kucharzy nadzorowanych przez szefa kuchni Adama Chrząstowskiego - gwaranta naszej jakości.