maleńka i
02-359 Warszawa, Polska
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Zależy nam aby jedzenie nie zredukowało się do czystej konsumpcji i produkcji zminimalizowanej do podgrzania gotowego produktu. Chcemy robić to spokojnie, zgodnie ze sztuką kulinarną i podać danie przyrządzone ludzką ręką. Wymaga to jednak czasu. Idea tworzenia naszych potraw opiera się na tradycyjnym sposobie ich przyrządzania, bez używania półproduktów i produktów gotowych. Korzystając z lokalnych produktów i prostych przepisów, staramy się smacznie i obficie ugościć Państwa w naszych progach. Mięsa dobieramy w małych, lokalnych masarniach. Potem otulamy je „kołderką” z tymianku, czosnku, kolendry, świeżo mielonego pieprzu, wina czy miodu. Zupy gotujemy na naturalnych wywarach, bez kostek rosołowych. Staramy się zbliżać jak najbardziej do prostoty i niezbyt dużej ingerencji w naturalne smaki i aromaty. Na półkach kuchennych nigdy nie brakuje miodu, imbiru, octu balsamicznego. Dodatki do mięs to starannie dobrane kompozycje sezonowych warzyw, nie poddanych zbytniej obróbce… Na to wszystko olej rzepakowy – polskie złoto, te z nadbużańskiej lokalnej wytwórni. Oczywiście odczucia smakowe i ocenę pozostawiamy Wam, mili Goście. Smaków jest tyle ile osób, więc nie próbujemy Wam wmówić, że nasza kuchnia jest najlepsza. Mamy świadomość, że nie można zadowolić każdego. Drodzy Goście, spróbujcie, posmakujcie.