Mimi Pizza
20-634 Lublin, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Jak się wszystko zaczęło? Mimi Pizza powstała ponad 20 lat temu, z miłości do włoskiej kuchni. Otwarcie pierwszej restauracji poprzedziło gruntowne szkolenie, które odbyłem u Mistrza Antonio, szefa kuchni „Pizzeria - Ristorante Zia Sofia” w mieście Santa Maria di Castellabate (Zobacz zdjęcia). W tej słynnej na całą Calabrię pizzerii poznałem tajemnicę, która do dzisiaj stanowi podstawę niepowtarzalnego smaku naszej pizzy, poznałem przepis na prawdziwe włoskie ciasto. Receptura Maestro Antonio stanowi nie jedyny tajemny komponent stanowiący o jakości naszych wyrobów, pozostałe to: doskonałe i świeże składniki pochodzące od najlepszych dostawców; wiedza, doświadczenie i zaangażowanie pracowników; troska o satysfakcję klientów oraz radość, jaką sprawia nam praca. Takie połączenie zawsze daje gwarancję najwyższej jakości. Pizza z pasją. Nasza pasja do kulinariów najwyraźniej udzieliła się Lublinianom. Codziennie dają na to dowód zgłaszając popyt na nasze produkty. Dzięki temu mogliśmy w 2005 r. otworzyć drugi lokal pod szyldem Mimipizza. W naszych restauracjach stworzyliśmy przyjazną i swobodną atmosferę, dzięki której lektura gazety przy prawdziwym espresso, rodzinny obiad, romantyczna kolacja z winem, czy kumpelskie spotkanie przy piwku smakują jeszcze lepiej. Organizujemy także udane przyjęcia okolicznościowe: urodziny, imprezy firmowe, komunie itp. Nasze lokale celowo usytuowaliśmy na lubelskich osiedlach, z dala od ruchliwego centrum. Zamiast wielkomiejskiej anonimowości...