account_circle
search

Techmasz Team

thumb_up 1009
Generała Władysława Sikorskiego.
62-030 Lubon, Polska
Targ rolny

description O firmie expand_more

Ogólne informacje

I. Młyn Kulowy : Młyn Kulowy jest to urządzenie do produkcji kremów, polew, czekolady, nadzień, past w całej gamie smakowej i palecie kolorów o rozdrobnieniu 50-15 mikronów. Młyn wyposażony jest w dolny spust masy co daje możliwość mycia wodą i przechodzenia z ciemnej masy na białą lub kolorową. Dzięki takiemu rozwiązaniu technicznemu zakład nie jest ograniczany produkowaniem jednego rodzaju masy i nie musi posiadać kilku urządzeń tego typu aby produkować w/w asortyment. Załadunek tłuszczu i suchej masy następuje przez właz zasypowy. Po wielo-godzinnym konszowaniu i emulgulacji następuje spust masy przez zawór do wiaderek atestowanych lub bezpośrednio do zbiorników pomocniczych. II Linia do Oblewania : Maszyna cukiernicza: Linia do oblewania czekolada 1. Lina do oblewania czekoladą składa się z dwóch niezależnie pracujących części tj. : - Głowica zwana dalej oblewarką przeznaczona do oblewania płynną czekoladą lub polewą czekoladową wszelkiego rodzaju wyrobów cukierniczych. - Tunel schładzający przeznaczony jest do schładzania wyrobów cukierniczych w ruchu ciągłym oblanych czekoladą lub polewą czekoladową. Czynnikiem schładzającym jest schłodzone powietrze, które krąży w obiegu zamkniętym w specjalnych kanałach. 2. Oblewarka w wykonaniu standardowym umożliwia wykonanie następujących czynności technologicznych: oblewanie, podlewanie, oblewanie z nadmuchem, zdmuchiwanie nadmiaru polewy. Głowica Oblewarki jest całkowicie rozbieralna co daje możliwośc oblewania różnymi...

info Więcej informacji expand_more