Vis-à-vis
00-691 Warszawa, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Restauracja Vis-a-Vis działa nieprzerwanie już od 12 lat i mieści się w kamienicy wybudowanej w latach 1910-1912. Ta wczesno-modernistyczna kamienica była jedną z najnowocześniejszych budowli w Warszawie oraz została uznana przez środowisko warszawskie za wyznacznik luksusu i dobrobytu. Wnętrze naszej restauracji odnosi się okresu belle époque doskonałymi malunkami na ścianach oraz elementami przypominającymi tamte odległe czasy. Doświadczenie i jakość sprawiają, że goście naszej restauracji wciąż do nas wracają, a nasze potrawy zawsze są świeże i pyszne. Staramy się dopasowywać do pór roku dodając wysublimowane pozycje do naszego menu zgodnie z panującym sezonem. Nasze mięso jest codziennie rano kupowane przez właścicielkę restauracji od polskich certyfikowanych sprzedawców na hali mirowskiej, która w ciągu ostatnich kilku lat zyskała miano kultowej wśród gastronomi warszawskiej. Nasz cieszący się ogromną popularnością i uznaniem tatar jest za każdym razem na świeżo (!!!) mielony z cały kawałków obrobionego mięsa, by zaserwować Państwu to co najlepsze. Nasze zupy gotują się powoli od 7 rano by na porę lunchu były w pełni przesycone smakiem świeżych warzyw i najlepszych składników. Dla nas jest to oczywistą rzeczą, ale warto to zaznaczyć w dzisiejszy czasach – my w naszej kuchni nie używamy żadnych konserwantów czy ulepszaczy smaków jak np. soda. Nasz stały i wspaniały zespół kucharzy wciąż dopracowuje swoje dania i doszkala się dla was. Właścicielka restauracji Pani...