Chleb Powszedni
30-001 Warszawa, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Chleb, który jest syntezą wyobrażeń o polskim pieczywie. Smakowity, wilgotny, w chrupiącej skórce o kuszącym zapachu. Dzięki braku drożdży, cukru oraz chemicznych dodatków starzeje się powoli i szlachetnie, nie kiśnie, nie jełczeje i nie kruszy się. Wypiekany jest w dziesięciu gatunkach od klasycznego pszenno-żytniego, przez żytnie razowe, orkiszowe aż do unikalnego bezglutenowego chleba z prosem afrykańskim. Chleb Powszedni zaspokoi najbardziej wymagające gusta i potrzeby. Jest doskonałą podstawą śniadań oraz kolacji, doskonale smakuje świeży jak i opiekany. Chleb Powszedni jest wypiekany przez rodzinną firmę domowym sposobem, ze specjalnie dobranych mieszanek mąk, najwyższej jakości ziaren, masła lub oliwy oraz wody oligoceńskiej. Chleb fermentowany jest przez wiele godzin tylko i wyłącznie zakwasem. To pieczywo nie ma sobie równych pod względem smaku, zapachu i wyglądu. Zakwas na którym powstaje Chleb Powszedni prowadzony jest od wielu lat i stanowi chlubę i tajemnicę naszej marki. Dla każdego rodzaju mąki utrzymujemy odpowiedni rodzaj zakwasu, co gwarantuje czystość receptur. Przechowywanie: Chleba Powszedniego nie należy przechowywać pojemnikach a już w żadnym wypadku w foliowej torebce. Chleb po odkrojeniu pierwszej kromki, należy stawiać pionowo, miąższem do dołu na tylko dla niego przeznaczonej desce i nie przykrywać. Latem gdy zachodzi potrzeba ochrony przed owadami można na narzucić na chleb kawałek gazy. Taki sposób przechowywania sprawi, że nawet ostatnia...