Hot Spoon
91-002 Łódź, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Kuchnia tajska jest niepowtarzalna w smaku, niespotykana w naszym regionie geograficznym, orientalna, bardzo oryginalna i z całą pewnością warta skosztowania. Pracują u nas kucharze z Tajlandii, wcześniej zatrudnieni w hotelach Marriot, Hilton i Sheraton. Tajska kuchnia słynie ze stosowania świeżych ziół i przypraw. Dzięki nim dania stają się bardziej intensywne i charakterystyczne w smaku, kolorze oraz zapachu. Wśród nich są przede wszystkim liście limonki- kaffiru, które nadają specyficzny aromat niemal każdej tajskiej zupie, galanga, trawa cytrynowa, kolendra, imbir, chilli, mleko kokosowe oraz nam pla, czyli sos rybny. Ostrość dań wyznaczają papryczki. Główną regułą posiłków w Tajlandii jest „zasada pięciu smaków”, które – doskonale wyważone – występują w każdym daniu. A tych dań, zgodnie z regułą, powinno być więcej niż osób przy stole. Specyficzny jest również zwyczaj podawania wszystkich dań jednocześnie. Debiut: Nasza restauracja powstała w grudniu 2011r. Od samego początku przypadła do gustu mieszkańcom Łodzi. Jest to pierwsza i jak do tej pory jedyna restauracja tajska w Łodzi. Powodzenie swoje zawdzięcza znakomicie przygotowanym wnętrzom, profesjonalnej obsłudze oraz przede wszystkim, wyśmienitej i najmodniejszej ostatnimi czasy w Polsce, kuchni. Można tu miło spędzić czas przy rewelacyjnych azjatyckich smakach, autentycznej tajskiej muzyce i w bardzo oryginalnej wschodniej atmosferze. Jest to idealne miejsce na spotkania z rodziną, przyjaciółmi oraz spotkania...