Restauracja Pod Prosiakiem
43-100 Tychy, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Za sprawą "Kuchennych Rewolucji" i przy pomocy Pani Magdy Gessler 24 września 2010 roku nasz lokal przeszedł totalną metamorfozę i otrzymał zupełnie nowy szyld. Jesteśmy obecnie restauracją w której serwowane są dania śląskie, przede wszystkim dania z wieprzowiny i tradycyjne regionalne potrawy. W związku z tym iż Polska jest obecnie jednym z nielicznych krajów w którym produkty spożywcze "nie trują" staramy się aby większość naszych potraw oparta była na najlepszych polskich produktach, produktach o wysokiej jakości, przygotowywanych z należytą starannością i wykorzystaniem współczesnych technik gotowania. Dbamy o to aby nasze produkty pochodziły od lokalnych producentów: warzywa i owoce sprowadzamy z polskiego gospodarstwa rolnego ze Szreniawy koło Olkusza, mięso z polskiego gospodarstwa rolnego z okolic województwa małopolskiego i świętokrzyskiego, świeże ryby które również serwujemy w karcie kupujemy bezpośrednio z kutra rybackiego z okolic nadmorskich. Mamy nadzieję, że serwowane przez naszych kucharzy śląskie potrawy oparte na polskich produktach trafią w Państwa gusta. Szczególnie gorąco zapraszamy Państwa na najwspanialszą polską zupę jaką jest żurek śląski, przygotowywany na bazie zakwasu żytniego naszej własnej produkcji o jedwabistej konsystencji i lekko kwaśnym smaku, gotowany na białej kiełbasie i różnego rodzaju wędzonkach z dodatkiem majeranku i czosnku oraz suszonych grzybów dla pogłębienia smaku. Na drugie danie zachęcamy do skosztowania naszej rolady...