HEINRICH SCHULZ
23-323 Katowice, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Urządzenia do produkcji europejskich tradycyjnych gatunków piwaKraje Europy posiadają indywidualne narodowe tradycje w browarnictwie. Sztuka produkcji piwa i kultura jego konsumpcji pojawiały się w krajach europejskich, tam one się rozwijały w ciągu wieków i są zachowane do naszych czasów.Ponad 80% Europejczyków lubią piwo i chętnie spędzają czas wolny w otoczeniu przyjaciół z kubkiem piwa.Lepszymi i naibardziej popularnymi miejscami piwoszy są piwne restauracje, puby, bary, garkuchnie i inne zakłady, gdzie rozlewają w kubki świeże «żywe» piwo. Nic dziwnego, że nawet kryzys nie miał silnego wpływu na produkcję chmielnego napoju.Obecnie postrzegamy reorientację europejskiej piwnej produkcji. Browaryprzemysłowe odczuły konkurencję, którą im złożył browar restauracyjny. Chodzi o piwnych restauracjach i pubach, które ustaliły linie do produkcji piwa, zarówno tradycyjnych gatunków, jak i gatunków, wyprodukowanych według unikalnych receptur.Dochodowość browaru, który jest integralną częścią biznesu restauracyjnego, ma tendencję do stałego wzrostu. Sprzęt browarny naszej Firmy pozwala produkować nie tylko kilka dziesiątków gatunków piwa «żywego» na podstawie tradycyjnych receptur, lecz również tworzyć własne gatunki, które stają się wizytówką restauracji. Na dochodowość własnego biznesu browarnego wywiera poważny wpływ powrót do narodowych tradycji i spadek popytu na «konserwowane» piwo produkcji...