Park Sp.j. Biuro. Szymańska J. i Wspólnicy
01-490 Warszawa, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
O OLIVIE Oliva to smaczne jedzenie, śródziemnomorskie smaki, zrównoważony i zdrowy styl życia. Klimat restauracji tworzy niezwykłe bogactwo zapachów i smaków zapamiętanych z wyjazdów na południe Europy. Nasza restauracja powstała z chęci odtworzenia zapachu rozgrzanej słońcem złocistej oliwy i smaku wybornego wina. Oliwa może mieć delikatny owocowy smak lub mocny migdałowy aromat. Ma wszechstronne zastosowanie i oferuje mnóstwo możliwości. Przyjdź do nas i spróbuj naszej jajecznicy, albo wybierz omlet smażony na oliwie, skuś się na domowej roboty pastę skropioną oliwą toskańską lub danie mięsne w towarzystwie specjalnej marynaty naszego przepisu. Oliwa nie pojawia się w każdej potrawie, ale jest motywem przewodnim menu skomponowanego przez naszego Szefa kuchni Łukasza Żuchowskiego. Choć młody wiekiem, ma już spore doświadczenie. Stery w Olivie objął po dwu latach szefowania w restauracji 12 stolików, która zaistniała na warszawskiej mapie kulinarnej dzięki jego autorskiej kuchni śródziemnomorskiej. Wcześniej Łukasz Żuchowski przez 10 lat pracował w Restauracji Studio Buffo. Za jego kadencji oba miejsca wyróżniono tytułem Knajpa Roku, przyznawanym przez Gazetę Wyborczą. OLIWA Dobra oliwa jest jak dobre wino – ma wiele gatunków, różni się w zależności od kraju pochodzenia i odmiany oliwek użytych do jej produkcji. Tak, jak sztuką jest dobrać odpowiednie wino do posiłku, tak wytrawni mistrzowie kuchni zwracają uwagę na walory smakowe i aromat oliwy używanej do przyrządzenia...