DIJO Sp. z o.o.
52-351 Wrocław, Polska
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Firma Dijo została założona w 1990 roku, choć tradycje rodzinnej produkcji sięgają roku 1973. Początkowo w niewielkiej hali produkowane były jedynie słone przekąski. Obecnie produkcja odbywa się na dwóch wydziałach: słonym i słodkim w trzech zakładach produkcyjnych, a zatrudnienie wynosi 220 osób. Dijo jest uznanym producentem m.in. dekoracji cukierniczych, sosów do lodów i deserów, nadzień cukierniczych i owocowych, owoców w żelu, a od roku 2006 także tortilli. Dijo zajmuje także znaczące miejsce na rynku słonych przekąsek, produkując pełen asortyment wysokiej jakości paluszków, precli i miksów. Jakość naszych produktów, konkurencyjne ceny oraz elastyczna i kreatywna polityka handlowa zyskały duże uznanie naszych Klientów i wpłynęły bezpośrednio na wysoką dynamikę wzrostu sprzedaży.