Pastela
61-744 Poznań, Polska
access_time Godziny otwarcia expand_more
description O firmie expand_more
Ogólne informacje
Pastela to przytulna restauracja dla koneserów doskonałej i aromatycznej kuchni, zwłaszcza dla tych którzy kochają kuchnię wielkopolską. Restauracja należy do renomowanej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolski. Menu Pasteli bazuje na świeżych, lokalnych produktach, a dania cechuje prostota i szacunek dla tradycyjnych receptur. Szef Kuchni Marcin Michalski dba by karta menu zmieniała się jak pory roku i serwuje zawsze to co najlepsze w danej chwili – wiosną i latem świeże sałaty, chłodniki i ciasta owocowe a jesienią i zimą grzyby, kasze i rozgrzewające zupy. U nas zjecie prawdziwe mięsa z okolicznych hodowli - schab złotnicki, jagnięcinę nizinną, kaczkę i gęś owsianą. Serwujemy wyłącznie kurczaki z wolnego chowu. Proponujemy także prawdziwy półgęsek. Amatorów ryb podejmiemy dobrymi rybami – sandaczem, jesiotrem albo pstrągiem. Krewetki tygrysi w maśle czosnkowym, sałatka z owocami morza lub tagiatelle frutti di mare z warzywami to z kolei propozycja dla miłośników owoców morza. Doskonałym zwieńczeniem dań są pachnące owocowe musy i ciasta, desery lodowe oraz duży wybór kaw, pitnych czekolad i aromatycznych herbat. Oferujemy również bogaty wybór win z całego świata oraz polskie wina ekologiczne. Pastela to miejsce gdzie Szef Kuchni smacznie Was nakarmi i nie wyjdziecie głodni. W Pasteli oprócz głodu zaspokoić można również potrzebę wrażeń estetycznych, bo Pastela to także galeria, która udostępnia pomieszczenia poznańskim artystom regularnie organizując wystawy ich...